Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Lisa Gunnarsson avstår U23-EM och VM

Stavhoppstalangen Lisa Gunnarsson avstår både årets U23-EM och VM i friidrott. Arkivbild.Bild: Jessica Gow/TT
Lisa Gunnarsson är en av Sveriges största friidrottstalanger – men årets säsong vill hon nog bara glömma.
Den 19-åriga stavhopparen har bara kommit till start i två tävlingar, den senaste den 10 maj, och för Aftonbladet bekräftar nu Svenska friidrottsförbundet att hon varken ställer upp i U23-EM eller VM på grund av en stressfraktur i foten.
– Ja, trots att det inte är någon stor fotskada, så har det varit lite segt. Hon kände av den i vintras och tyckte att det kändes lite konstigt i början av utomhussäsongen. Men det går bra med rehabiliteringen och hon tränar på. Men hon tar det försiktigt så att skadan läker ut, säger förbundskaptenen Karin Torneklint till tidningen.
U23-EM, som avgörs i Gävle, inleds redan på torsdag medan VM i Qatar startar i slutet av september. Siktet är nu i stället inställt på att satsa mot OS i Tokyo nästa år.
Även stavhoppsstjärnan Armand Duplantis avstår U23-EM, eftersom han vill koncentrera sig på Diamond League, och sprintern Irene Eklund missar ungdomsmästerskapet på grund av skada.
Gå till toppen