Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Lisa Gunnarsson avstår U23-EM och VM

Stavhoppstalangen Lisa Gunnarsson avstår både årets U23-EM och VM i friidrott. Arkivbild.Bild: Jessica Gow/TT
Lisa Gunnarsson är en av Sveriges största friidrottstalanger – men årets säsong vill hon nog bara glömma.
Den 19-åriga stavhopparen har bara kommit till start i två tävlingar, den senaste den 10 maj, och för Aftonbladet bekräftar nu Svenska friidrottsförbundet att hon varken ställer upp i U23-EM eller VM på grund av en stressfraktur i foten.
– Ja, trots att det inte är någon stor fotskada, så har det varit lite segt. Hon kände av den i vintras och tyckte att det kändes lite konstigt i början av utomhussäsongen. Men det går bra med rehabiliteringen och hon tränar på. Men hon tar det försiktigt så att skadan läker ut, säger förbundskaptenen Karin Torneklint till tidningen.
U23-EM, som avgörs i Gävle, inleds redan på torsdag medan VM i Qatar startar i slutet av september. Siktet är nu i stället inställt på att satsa mot OS i Tokyo nästa år.
Även stavhoppsstjärnan Armand Duplantis avstår U23-EM, eftersom han vill koncentrera sig på Diamond League, och sprintern Irene Eklund missar ungdomsmästerskapet på grund av skada.
Gå till toppen