Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

När ska killarna fatta galoppen – få män på Falsterbo Horse Show

Nio av tio besökare på Falsterbo Horse Show är kvinnor. Vad beror det på – och vad krävs för att killarna ska fatta galoppen? Sydsvenskan frågade folket på hästveckan.

"När jag själv blev mamma slutade jag tävla och var inte lika våghalsig längre. Då var det någon annan som behövde mig mer", säger Stockholmaren GullBritt Olofsdotter, som tror att många kvinnliga ryttare väljer föräldrarollen framför karriären. I år besöker hon hästveckan med systern Gunilla Danielsson från Nybro.Bild: Micaela Landelius
Den genomsnittlige besökaren i Falsterbo är en skånsk kvinna i åldersintervallet 46-55 år. Hon är högskoleutbildad, gift och har barn. Bland hästveckans drygt 60 000 besökare får hon sällskap av många andra kvinnor – och ett fåtal män. Det visar en rapport som togs fram på uppdrag av Falsterbo Horse Show och Vellinge kommun för två år sedan.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen