Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Parets förvåning: Hittade tre hästar i trädgården

När paret Rasmusson i Klagshamn skulle äta frukost möttes de av en ovanlig syn. Tre betande hästar hade tagit sig in i deras trädgård.

Sven-Erik Rasmusson och hans fru Sonja Rasmusson höll som bäst på att duka upp för frukost i Klagshamn på tisdagsmorgonen när de snubblade över en oväntad överraskning. Tre hästar stod och betade i deras trädgård.
– Man vet inte hur man ska reagera. Men de såg ut att trivas bra. De fanns både gott gräs och gott ogräs som de kunde beta på, säger Sven-Erik Rasmusson och skrattar.
Gräset är alltid grönare på andra sidan, sägs det. Det tänkte åtminstone tre hästar som kom på besök i paret Rasmussons trädgård under tisdagsmorgonen.Bild: Sven-Erik Rasmusson
Det var två stora och en mindre häst som bestämt sig för att göra hembesök. Han berättar att det ibland kommer rådjur dit, men att det är mindre vanligt att hästar frekventerar trädgården.
– Jag gick ut på terrassen och pratade med dem men de brydde sig inte om mig, säger Sven-Erik Rasmusson.
På trädgårdsbete i Klagshamn.Bild: Sven-Erik Rasmusson
Anledningen till hästarnas närvaro var att en grind mittemot deras tomt hade glidit upp. När den första förvåningen lagt sig lyckades paret få hästarna tillbaka in i hagen.
– Min fru som är lite hästkunnig tog tag i hästens grimmor och gick med den till en grind som var öppen, säger Sven-Erik Rasmusson.
Det var alltså inget hästjobb att få bort hästarna?
– Nej, det var inget hästjobb. Den lille vägrade totalt. Den andra vägrade också. Men den tredje gick med på att min fru försökte, och då följde de andra efter, säger Sven-Erik.
Återfärden, Efter ett rådigt ingripande från Sonja Rasmusson kunde de tre hästarna komma hem till sin hage.Bild: Sven-Erik Rasmusson
Gå till toppen