Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Sjuksköterska flög drönare inne på avdelning

Sjuksköterskan riskerar att få indragen legitimation – "är inte förtjänt av allmänhetens tilltro".

Allvarliga brott och omdömeslöst agerande är två orsaker till varför Inspektionen för vård och omsorg (Ivo) vill att Hälso– och sjukvårdens ansvarsnämnd återkallar legitimationen från en sjuksköterska i Lund.
I sitt yrkande skriver Ivo att sjuksköterskan ”saknar de personliga egenskaper som gör att han är förtjänt av allmänhetens tilltro att utöva yrket som sjuksköterska".
När sköterskan var ensamt ansvarig för 16 patienter ska han ha bestämt sig för att programmera och flyga med en drönare inne på avdelningen. Flygturen slutade med att drönaren fastnade i en patients hår.
Samma sköterska har jobbat inom psykiatrin i Lund. Där ska han blivit avstängd från sitt arbetet efter att ha använt övervåld mot patienter. Han ska även ha besökt avdelningen under avstängningen, samt haft en privat relation med en före detta patient. Sjuksköterskan är även dömd för rattfylleri och ringa narkotikabrott.
Gå till toppen