Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Uwe Rösler: ”Några är inte på den nivån där de lämnade oss”

Äntligen full trupp igen för MFF-tränaren Uwe Rösler – men han räknar inte med att alla spelare är uppe i full fart.
– Några spelare är inte på den nivån där de lämnade oss för skador. Du kan inte kompensera två-tre månaders frånvaro med tre träningar med laget, varnar MFF-tränaren inför den intensiva period som nu dragit igång.

Uwe Rösler var imponerad av Erdal Rakips tisdagsträning och lovar honom speltid i veckan.Bild: PETTER ARVIDSON
En period som nu först och främst innebär Europa League-kval mot Ballymena torsdag-torsdag och där emellan allsvensk toppmatch mot Djurgården.
– Vi måste få dem att inse att de inte är på topp än. Men vi kommer att spela dem. Förhoppningsvis sliter de hårt så länge de orkar och så får vi göra byten sen. Det är enda chansen att minska gapet till de övriga igen, säger Uwe Rösler.
Det handlar om spelare som Lasse Nielsen, Rasmus Bengtsson, Fouad Bachirou och Jo Inge Berget. Som bara i lite olika omfattning börjat få speltid i dag.
Men det handlar också om att utnyttja de spelare som inte spelat så mycket fast de varit hela. Uwe Rösler tar ett exempel från tisdagens träning.
– Vi hade bara några möjligheter att rotera i våras, med matcher även mitt i veckan. Nu är vi där och dörren är öppen. Ni såg hur Erdal (Rakip) tränade i dag. Han kommer att spela. Det jag såg i dag från honom är sådant som jag tittar efter ärligt talat.
Rakip fick ju faktiskt starta redan i helgen mot Örebro.
Gå till toppen