Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Vandaler klottrade hakkors på förskola

Krossade rutor och klottrade hakkors. Vid flera tillfällen den senaste veckan har Framtidskompassens skola och förskola i Västra Ingelstad utsatts för skadegörelse.

"Det är verkligen jättetråkigt", säger Lotta Grenter, som är en av ägarna till friskolan Framtidskompassen.Bild: Jenny Leyman
Personal har flera dagar på raken upptäckt att någon eller några kastat sten och krossat fönster på friskoleföretagets skola, som ligger vid Landsvägen i byn. Vid ett tillfälle har vandalerna också klottrat på byggnaden.
Den senaste händelsen rör Månstorps förskola på Mellanvägen några hundra meter därifrån. Under måndagen gjorde ledningen en anmälan om att okända klottrat hakkors och skrivit könsord på åtta fönster.
– Det är verkligen jättetråkigt. Vi hoppas få reda på vem det är som ligger bakom, säger Lotta Grenter, som är en av Framtidskompassens ägare.
Hon menar att verksamheten i övrigt har varit förskonad från vandalisering under en längre tid.
Enligt Lotta Grenter har man nu sett över bevakningsrutinerna för respektive skolområde.
Har det påverkat verksamheten?
– Nej, det har tagits om hand direkt, så vi har inte behövt stänga. Och nu är det sommarlov, så verksamheten är inte igång på samma sätt som vanligt.
Gå till toppen