Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

MFF:s Europamatcher hemma tv-sänds – troligen även borta

Vi vet förstås inte hur många de blir – men för er som vill se MFF i Europa på tv, så kommer samtliga matcher att sändas.
– Viasat har köpt rättigheterna till kvalet och sänder alla hemmamatcher, bekräftar MFF:s informations- och presschef Peter Åhlander.

Behrang Safari i elden mot Drita i förra årets första kvalomgång till Champions League. Alla MFF:s kvalmatcher i sommar kommer att tv-sändas.Bild: LUDVIG THUNMAN
Förhandlingar pågår även vad gäller bortamatcherna. Men det är inte som i gruppspelet att en distributör kan köpa hela paketet.
– Det förhandlas och diskuteras och min förhoppning är att även bortamatcherna sänds av Viasat så det blir samlat hos en "kanal", men det är upp till respektive lag vi möter, förtydligare Peter Åhlander.
Det har varit lite till och från med sändningarna från Europakvalen genom åren, men Malmö FF:s framgångar har höjt intresset. Nu har alltså Viasat säkrat sändningsrätten till samtliga kvalmatcher som MFF spelar hemma.
Än så länge är bara en garanterad, mötet med Ballymena. För i och med att MFF nu kvalar till Europa League, finns ingen bakväg vid förlust. Åker MFF ut, så är det färdigspelat.
Om MFF går hela vägen i kvalet är det fyra omgångar som ska avverkas.
Skulle laget ta sig till gruppspel som i fjor är tv-sändning garanterad även där.
Matchen mot Ballymena på torsdagen börjar klockan 19.00. Den matchen är i alla fall än så länge bara annonserad av Viasat att gå på Viaplay.
Returen spelas i Nordirland nästa torsdag med avspark 20.45 svensk tid.
Gå till toppen