Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Skåpbil brann med öppna lågor i Lund

Under natten larmades räddningstjänsten till en bilbrand på Högbovägen i Lund.

Det var vid 01.28 som SOS Alarm fick in flera samtal om att det brann i en bil på Högbovägen. Vid 02-tiden meddelade räddningstjänsten att branden nästan var släckt.
Rökdykare lyckades slå ned branden och hindra den från att sprida sig.Bild: Patrick Persson
– Enligt räddningstjänsten är det en skåpbil som det har brunnit i. Den var helt övertänd när de kom fram. Den här bilen har varit fylld med bråte som ramlat ned från den vilket även har gjort att vägbanan behövde saneras. De är kvar på platsen men de beräknas vara klara inom kort, sade Nina Janowicz, teamledare på SOS Alarm vid 03-tiden.
När brandstyrkan kom fram brann det kraftigt i en parkerad skåpbil.Bild: Patrick Persson
Vid 03.24 var insatsen avslutad och räddningstjänsten återvände till stationen. Polisen har varit på plats under natten och man misstänker att branden var anlagd.
– Patrullen har skrivit en anmälan om skadegörelse genom brand. En bil ska ha stått i närheten av den här skåpbilen och den har blivit skadad av värmeutvecklingen, säger Mikael Lindh, vakthavande befäl vid polisregion Syd.
En bil som stått intill skåpbilen skadades av värmeutvecklingen.Bild: Patrick Persson
Ingen person ska ha skadats i branden och polisen har ingen misstänkt i nuläget.
Gå till toppen