Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Deutsche Banks vd: Vi är annorlunda nu

Deutsche Banks vd Christian Sewing har ett hårt jobb framför sig att övertyga investerare om att stötta hans sparpaket som beräknas kosta uppemot motsvarande 800 miljoner kronor och 18 000 arbetstillfällen.

Deutsche Banks vd Christian Sewing. ArkivbildBild: Michael Probst/AP/TT
Bankens aktie steg 2,1 procent på onsdagen och tog därmed igen något av måndagens och tisdagens nedgångar på totalt 10 procent efter att banken presenterat sitt drastiska sparpaket på söndagen.
Förändringarna omfattar förutom skrotandet av hela affärsenheter även inrättandet av en skräpbank som ska avlasta Deutsche Bank ekonomiskt.
Kritiker tvivlar dock på att åtgärderna är tillräckliga för att tackla stenhård konkurrens och låga räntor. Andra befarar att banken kommer att be om nya pengar från investerare – något man tidigare lovat att avstå från.
År 2020 siktar Deutsche Bank på att nå ett nollresultat eller att gå med vinst, men bankens chefsekonom varnar för att det råder betydande osäkerhet kring prognosen.
Ledningen kritiserades efter att bilder på Instagram visade hur skräddare lämnade bankkontoret i London efter att ha tagit mått till nya kostymer till toppchefer samma dag som hundratals anställda sades upp.
Christian Sewing försvarar sig mot kritiker som anser att sparprogrammet liknar tidigare misslyckade försök.
”Det är annorlunda denna gång. Vi är annorlunda.”
Gå till toppen