Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Handelssamtalen åter i gång – över telefon

USA:s president Donald Trump och Kinas president Xi Jinping vid G|20-mötet i Osaka, Japan, i juni. ArkivbildBild: Susan Walsh/AP/TT
Efter ett ”konstruktivt telefonsamtal” konstaterar Vita Husets ekonomiska rådgivare Larry Kudlow att handelssamtalen mellan USA och Kina åter är på banan.
USA:s chefsförhandlare Robert Lighthizer och finansminister Steven Mnuchin talade med Kinas vice premiärminister Liu He och handelsminister Zhong Shan i ett försök att lösa kvarstående meningsskiljaktigheter mellan länderna, uppger Vita Huset.
Kudlow tonar samtidigt ner optimismen och säger att inga mirakel är att vänta.
– Vi hade medvind i vintras och i våras. Sedan avstannade det. Förhoppningsvis kan vi ta vid där vi lämnade, men vi vet inte det ännu.
Samtidigt meddelar Vita Huset att man tillfälligt lättar på restriktionerna mot amerikanska exportörer av teknik till kinesiska telekomjätten Huawei. Företagen kommer tillåtas att sälja sina produkter under förutsättning att de inte utgör någon risk mot rikets säkerhet.
Inget datum är ännu satt för ett fysiskt möte mellan parterna.
Gå till toppen