Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Larssons sköna trendbrott i Swedish Open

På knappt tre år har hon rasat från 45:e till 166:e plats på WTA-rankningen. Men i Swedish Open kan det ha vänt för Johanna Larsson – som efter en kross i den andra omgången har vunnit två singelmatcher i följd för första gången i år. – Jag hoppas på att nå hela vägen, säger Larsson.

Med sin 28:e-plats är Johanna Larsson alltjämt högt upp på WTA-rankningen i dubbel.
I singel har det däremot varit motigare på tennisbanan.
Sedan september 2016, då 30-åringen var som högst rankad, har hon rasat från att vara nummer 45 i världen till att hamna på 166:e plats.
I Swedish Opens andra omgång fick vi dock se prov på ett trendbrott. Detta när Larsson för första gången i år tog hem sin andra raka seger i en singelturnering på WTA-touren.
På gruset i Båstad vann svenskan mot 135-rankade Arantxa Rus från Nederländerna med förkrossande setsiffrorna 6–1, 6–0, vilket innebär att hon är vidare till den tredje omgången.
– Jag tycker att matchbilden blev exakt som jag ville ha den. Jag spelade bra och hon bjöd på väldigt mycket, så det var en skön vinst. Det kändes som att hon inte fick spelet att stämma alls. Så är det ju ibland. Men det är ju skönt för mig att få en lite kortare match så här i början av veckan. Det gäller att ha krafter kvar om man vill nå långt, säger Johanna Larsson.
Härnäst väntar serbiska Alexandra Krunic, rankad 113 i världen och som slog ut svenska Caijsa Hennemann i turneringens öppningsmatch.
Larsson hymlar inte med att hon vill upprepa sin bedrift från 2015 då hon vann turneringen.
– Jag hoppas nå hela vägen, men det är tufft motstånd och Krunic är en seg karamell där ute. Det kommer nog bli en bra tennismatch och kan jag ta mig förbi henne så vet vi aldrig. Jag tar med mig självförtroendet från de här två matcherna och börjar ladda på nytt, säger hon.
En annan som har siktat på att vinna Swedish Open är Mirjam Björklund – men 20-åringen får vänta på sin första WTA-titel.
Belgiska Fiona Ferro satte nämligen stopp för svenskan i den andra omgången och vann med 2–1 i set (6–2, 5–7, 6–3).
Sedan tidigare är också Cornelia Lister utslagen i singelturneringen. I dubbel är däremot den 25-åriga svenskan vidare, detta efter att tillsammans med tjeckiska Renata Voracova besegrat den indonesiska duon Jessy Rompies och Beatrice Gumulya med 2–1 i set.
Gå till toppen