Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Modebutiken Sage på Davidshall i konkurs

De senaste åren har Klädbutiken Sage på Davidshallstorg sålt kläder från många märken som annars inte går att få tag i i Malmö. Men nu har butiken gått i konkurs och lokalen ekar tom.

Bild: Sally Wahlstedt
I början av 2017 öppnade Johann Selles och Johanna Berglund butiken Sage på Davidshallstorg 6. Sedan dess har de sålt kläder och accessoarer från märken som engelska Universal Works, danska Andersen-Andersen och japanska Blue Blue Japan till Malmöborna. Men i juni gick butiken i konkurs.
– Det är ett välbekant faktum att det kan vara stor konkurrens för många butiker. Bolaget har fått likviditetsproblem och har inte kunnat betala sina leveranser. Vi har tagit om hand tillgångarna och haft utförsäljning i butiken, som nu är stängd. Resterande varulager och inventarier lämnas till aktion och lokalen lämnas åter till hyresvärden, säger Ann-Christine Halén, konkursförvaltare på Ackordcentralen Syd.
Dygnet Runt har vid flera tillfällen sökt ägarna till Sage utan framgång.
”I en bransch där konsumtionsvanorna gör oss och planeten sjuka lyckades vi driva den butik vi ville utan att kompromissa med våra värderingar eller service. Vi är stolta att säga att vi gjorde vår grej. Tills det inte var möjligt längre. Bättre att brinna upp än att tyna bort”, skriver ägarna i ett inlägg på Instagram.
Gå till toppen