Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Omstridd regering får kungligt stöd

Nyss juntledare, nu premiärminister. Prayuth Chan-O-Cha har nu fått sin civila ministär godkänd av Thailands kung. Arkivbild.Bild: Lillian Suwanrumpha/AP/TT
Thailand får nu en civil – men omstridd – regering. Kung Maha Vajiralongkorn har gett sitt godkännande till det civila kabinettet under premiärministern och förre juntaledaren Prayuth Chan-O-Cha, rapporterar regeringstidningen.
Regeringsbildningen har debatterats i veckor sedan Prayuth utnämnts av de militärvalda senatorer och parlamentsledamöter som tillträtt efter valet i mars, som enligt motståndarna var riggat.
Prayuth tar även jobbet som försvarsminister. Ny finansminister blir ledaren för Palang Pracharat-partiet, Uttama Savanayana, som stött Prayuth.
Prayuth tog makten första gången i en kupp 2014. Myndigheterna har meddelat att mycket av krigslagarna från juntatiden skrotas, men att militären behåller rätten att gripa och hålla personer i sju dagar om de misstänks utgöra en säkerhetsrisk.
Gå till toppen