Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Omstridd regering får kungligt stöd

Nyss juntledare, nu premiärminister. Prayuth Chan-O-Cha har nu fått sin civila ministär godkänd av Thailands kung. Arkivbild.Bild: Lillian Suwanrumpha/AP/TT
Thailand får nu en civil – men omstridd – regering. Kung Maha Vajiralongkorn har gett sitt godkännande till det civila kabinettet under premiärministern och förre juntaledaren Prayuth Chan-O-Cha, rapporterar regeringstidningen.
Regeringsbildningen har debatterats i veckor sedan Prayuth utnämnts av de militärvalda senatorer och parlamentsledamöter som tillträtt efter valet i mars, som enligt motståndarna var riggat.
Prayuth tar även jobbet som försvarsminister. Ny finansminister blir ledaren för Palang Pracharat-partiet, Uttama Savanayana, som stött Prayuth.
Prayuth tog makten första gången i en kupp 2014. Myndigheterna har meddelat att mycket av krigslagarna från juntatiden skrotas, men att militären behåller rätten att gripa och hålla personer i sju dagar om de misstänks utgöra en säkerhetsrisk.
Gå till toppen