Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Utredning mot Ecuadorgripen förlängs

Ola Bini då han i juni släpptes ut efter att ha suttit i häkte sedan april. Arkivbild.Bild: Dolores Ochoa/AP/TT
Utredningen mot den svenske programmeraren Ola Bini, som greps i Ecuador i april, ser ut att fortsätta. Åklagaren i ärendet har begärt att häktningsperioden ska förlängas med 30 dagar, enligt ett pressmeddelande från Binis familj i Sverige.
Ola Bini fängslades den 11 april i år, samma dag som brittisk polis grep Wikileaksgrundaren Julian Assange på Ecuadors ambassad i London. Inrikesminister María Paula Romo har tidigare sagt att han är misstänkt för dataintrång. Binis pappa har å sin sida hävdat att sonen gripits på felaktiga grunder och att hans enda ”brott” består i att vara vän med Assange.
Den 21 juni släpptes Ola Bini ur häktet, men han är belagd med restriktioner som exempelvis innebär att hans pass är tillvarataget och hans bankkonton frysta. Om häktningsperioden förlängs innebär det att detta läge kvarstår, enligt familjen.
Gå till toppen