Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Brand på Tysklandsfärja ställer in turer

Flera inställda avgångar väntar efter en mindre brand på TT-Line. Arkivbild.Bild: Johan Nilsson/TT
En av TT-Lines färjor fick assisteras av bogserbåtar för att kunna ta sig till kajen i Travemünde i går natt. Orsaken var en tidigare brand som utlöstes i en av dieselgeneratorerna ombord under tisdagen, uppger bolaget i ett pressutskick.
Färjan var på väg från Trelleborg via Rostock till Travemünde när branden, som orsakades av en mekanisk skada, utlöstes. Branden kunde dock snabbt släckas och var begränsad till ett begränsat utrymme ombord på färjan.
Ombord fanns drygt 200 passagerare som samtliga kom i hamn, enligt TT-Line. Händelsen har dock orsakat flera inställda avgångar.
– Vi har fått ändra fartygen och ändra vår tidtabell så den passar våra kunder. I dag har vi en från Trelleborg som är inställd och tre avgångar i morgon från olika hamnar som är inställda, säger Eva Jönsson fraktförsäljningen på TT-Line till TT.
Läs också Färjebrand orsakar inställda avgångar
Gå till toppen