Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Elfsborgmittbacken lämnar för Tyskland

Joakim Nilsson. Arkivbild.Bild: Adam Ihse/TT
Mittbacken Joakim Nilsson lämnar Elfsborg, en klubb han tillhört sedan 2016. Nilsson är klar för tyska Arminia Bielefeld, enligt klubbens hemsida.
”Det är blandade känslor. Jag har trivts jättebra här och har fått en fin utveckling i Elfsborg. Samtidigt har det varit min dröm sedan jag kom hit att försöka få möjligheten utomlands. Att få den här chansen känns fantastiskt men samtidigt finns baksidan med att jag måste lämna tryggheten och känslan jag har för Elfsborg som förening”, säger Joakim Nilsson i ett uttalande.
Arminia Bielefeld spelar i den tyska andraligan och slutade sjua förra säsongen.
”Mina förväntningar är att det fotbollsmässigt är ett steg upp. Det är en liga som är väldigt tuff då det ekonomiskt finns många starka lag som vill kliva upp till Bundesliga. Förutom den sportsliga utmaningen är det en chans att utvecklas som person”, säger Nilsson.
Gå till toppen