Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Hattrick av Rosenberg i MFF:s kross: ”Var inte svårt idag”

MFF gjorde årets första match i kvalet till Europa League. Då gjorde Markus Rosenberg hattrick när MFF krossade Ballymena United - med 7-0.
– Det var inte svårt att göra tre mål i den här matchen, sa han efteråt.

Oscar Lewicki and Erdal Rakip firade 5-0-målet med målskytten Markus Rosenberg.Bild: PETTER ARVIDSON
Det var många byten i startelva från den senaste allsvenska matchen mot Örebro. Vad som var sig likt däremot var matchbilden.
MFF hade det mesta av bollinnehavet och rullade runt och runt utanför offensivt straffområde medan gästerna försvarade sig stenhårt.
– Jag måste ge mina spelare en komplimang för deras insats idag, sa MFF-tränaren Uwe Rösler.
– Vi spelade ungefär som tidigare. Speciellt som mot Örebro. Men skillnaden var att målen flöt in i dag. Både krossbollarna och insticken var bra. Vi spelade riktigt proffsigt, sa Rösler.
Efter ungefär 20 minuters spel kom också matchens första jättechans. Guillermo Molins avslutade stenhårt i ribban.
Laget fortsatte sedan att rada upp lägen och efter en halvtimmes spel kom tremålsskyttens första mål.
Safari slog ett tidigt inlägg bara några meter in på offensiv planhalva. Han hittade en framrusande Markus Rosenberg som hoppade och nickade in bollen i mål.
Bara två minuter senare gjorde han mål sedan igen. 36-åringen fick bollen på sig när en back försökte bryta den framför honom. Helt plötsligt stod han alltså fri framför mål och kunde dundra in bollen under gästernas målvakt.
Efter det började publiken skandera: ”Snälla ge oss, snälla ge oss ett år till, Rosenberg, Rosenberg.”
Publiken får nog inte som de vill - men de fick i alla fall ett mål till.
– Jag förstår om ingen tror mig, men det blir mitt sista år nu, sa han efter matchen.
Efter att Erdal Rakip gjort 3-0 precis innan halvtid och Franz Brorsson gjort 4-0 direkt i den andra slog Rosenberg till igen.
Han fick bollen precis framför målet, vred sig runt sin försvarare och skruvade bollen runt målvakten. Han hade alltså inlett sitt sista år i Europa med ett hattrick.
– Som anfallare ska man göra mål i sådana här matcher, sa han efteråt.
När han sedan fick frågan om han ansåg att tre mål alltså inte var mer än godkänt skrattade han.
– Det är väl klart att det är bra att göra mycket mål och det är alltid kul att göra hattrick, men det var väl inte så svårt i dag, sa han.
Innan matchen sedan var slut hade Guillermo Molins också fått göra 6-0 och Erdal Rakip hann bli tvåmålskytt när han gjorde 7-0.
– Det är jättekul med Europaspel. Speciellt med en sådan här start som vi har i dag. Vi har mött lite sämre lag alla år, men haft det lite tufft och inte fått med oss jättebra resultat. Så det var extra skönt att gå in och döda den här matchen så här snabbt, sa Rosenberg.
Fakta

Betyg

Johan Dahlin 2

Franz Brorsson 3

Lasse Nielsen 2

Behrang Safari 3

Jo Inge Berget (59) 2

Fouad Bachirou (69) 3

Oscar Lewicki 4

Erdal Rakip 5

Sören Rieks 3

Guillermo Molins 5

Markus Rosenberg (59) 5

-

Marcus Antonsson (59) 2

Eric Larsson (59) 2

Bonke Innocent (69) 2

Gå till toppen