Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Nu döms stor flyktingsmugglare – eller fel man

En eritrean som greps 2016 uppgavs vara en av de största smugglarna av flyktingar över Medelhavet. Men snart lades starka bevis fram för att fel person fängslats i den ökände smugglarens ställe. På fredagen faller domen mot den man som påstås vara ”Generalen”.

Enligt försvaret är Medhanie Tesfamariam Berhe, som sitter fängslad och åtalad för att vara den så kallade Generalen – en ökänd flyktingsmugglare – i själva verket en oskyldig migrant. Åklagarna hävdar att han är rätt man, trots en uppsjö av bevis och vittnesmål som talar emot deras uppfattning.Bild: ANDREAS SOLARO/AP/TT
Han greps i Sudan sommaren 2016 och sades vara den så kallade Generalen. Italienska myndigheter gjorde stor affär av att ha fångat en av världens mest eftersökta människosmugglare, ökänd för sin våldsamma stil och misstänkt ansvarig för hundratals människors död.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen