Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Olsson närmar sig tredje Wimbledontiteln

Stefan Olsson. Arkivbild.Bild: Björn Larsson Rosvall/TT
Stefan Olsson jagar sin tredje raka titel i Wimbledon – och det började bra.
Svensken är klar för semifinal i rullstolstennis efter att ha besegrat belgaren Joachim Gerard med 2–1 i den inledande matchen.
Detta trots att Olsson inledde matchen svagt. 32-åringen förlorade första set med 2–6 och låg under med 3–4 i andra, innan han vände och vann de två avslutande seten med 6–4, 6–3.
– Jag var jättespänd i början och därför tror jag det blev lite som det blev. Jag rullade knappt, tog allt på två studsar och hade ingen riktig känsla, säger Olsson till Tennisportalen.
– Jag bröt till 5-4, höll sedan serven och där kände jag att vändningen kom. Jag var överallt på banan efter det och hade full kontroll.
I semifinalen väntar världsettan och japanen Shingo Kunieda.
Utslagne Gerard är inte bara motståndare, utan även god vän och dubbelpartner till Olsson. De kommer att spela dubbelturneringen i Wimbledon.
Olssons säsong har hittills varit lite upp och ner. Han gick till final i Australien Open där det blev förlust med 5–7, 3–6 mot Gustavo Fernández. I Franska mästerskapen åkte han ut redan i första omgången.
Gå till toppen