Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Svenskt rekord av Paulsson: ”Jäkligt roligt”

Det blev ingen medalj för Adam Paulsson på 400 meter medley – men väl ett nytt svenskt rekord i Universiaden i Neapel. Arkivbild.Bild: Christine Olsson/TT
De svenska simframgångarna fortsätter i Universiaden, studenternas motsvarighet till OS.
Adam Paulsson missade förvisso en pallplats med knapp marginal på 400 meter medley – men 24-åringen kan ändå trösta sig med att han inte bara satte nytt personbästa utan även ett svenskt rekord på distansen. I italienska Neapel slutade svensken fyra i finalloppet och den nya toppnoteringen lyder 4.15,37.
– Det var en jäkligt rolig final, i ett land där simning är väldigt stort och det var fullsatt på läktarna. Det var gåshud när den drog igång, säger en nöjd Paulsson till Borås Tidning och fortsätter:
– Det bådar gott för framtiden. Det har varit målet för säsongen att komma under 4.18.
Adam Paulsson satte även nytt personbästa på 200 meter tidigare i veckan när han med tiden 2.13,10 slutade fyra i sitt heat och missade en finalplats.
Sedan tidigare har även Victor Johansson slagit till med ett svenskt rekord i Universiaden, detta när han i måndags vann guld på 1 500 meter.
Gå till toppen