Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

MFF bara minuter från jättemiss – Bengtsson var avstängd

Den enda dramatiken i matchen mellan MFF och Ballymena inträffade egentligen före matchen. MFF var nämligen mycket nära att spela med en avstängd spelare.
– Vi är skyldiga vår sportsekreterare Anne-Maj Jansson ett stort tack. Det var hon som upptäckte att Bengtsson var avstängd, berättade tränaren Uwe Rösler.

Rasmus Bengtsson spelade inte mot Ballymena.Bild: PETTER ARVIDSON
Rasmus Bengtsson blev utvisad i returmatchen mot Chelsea i Europa League i februari efter två gula kort. Uefas regler stipulerar något märkligt att avstängningen hänger med till följande säsong.
Sydsvenskan hade Rasmus Bengtsson som gäst i Studio Stadion för två dagar sedan och då verkade verkligen mittbacken inte ha en aning om någon avstängning.
Om Bengtsson spelat kunde det fått förödande konsekvenser. Ytterst kunde MFF blivit bestraffat med en 0–3-förlust. Det hände för några år sedan när Legia Warszawa använde en avstängd spelare just från föregående säsong mot Celtic. Legia vann matchen med 6–1 men Uefa dömde 0–3 och Celtic gick vidare på fler bortamål!
– Det var nog många människor, inklusive mig själv, som inte hade koll på detta. Det var bara några minuter före att vi skulle lämna in laguppställningen som vi insåg att han inte fick spela, sa Uwe Rösler.
I Uefas regelverk finns en skrivning att man är avstängd i nästa match vid rött kort. Konsekvenserna kan bli märkliga. En spelare i Besiktas blev utvisad i sista gruppspelsmatchen mot MFF. Följaktligen ska han också vara avstängd i Besiktas första match nu i sommar.
På MFF:s lagsida på uefa.com finns inte någon markering att Bengtsson skulle vara avstängd. Det finns däremot en symbol under uppställningen för hur det markeras om en spelare är avstängd. Och så är alltså inte fallet.
Malmö FF hade därmed inte fullt lag till matchen. Det saknades en avbytare.
– Vi hade en tjugomannatrupp när vi träffades för lunch, men gick ner till arton senare. Vi hade inte en tanke på att Bengtsson var avstängd, eftersom utvisningen var förra säsongen, sa Uwe Rösler.
Gå till toppen