Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Skadegörelse på Lorenborgsskolan i Malmö

Krossade rutor och skadegörelse på Lorensborgsskolan under torsdagen. Det är andra skadegörelsen på två dagar. Polisen söker flera gärningsmän.

Larmet kom in 18.41 under torsdagen.
Uppringare larmade polisen om att de hört glas krossas vid Lorensborgsskolan i Malmö.
– Vi får in samtal från flera uppringare som hört glaskross från området. Vi skickar dit patruller som snabbt kan konstatera att det krossats rutor på en gymnastiksal, säger Evelina Olsson, presstalesperson vid polisens ledningscentral.
Skadegörelse har även skett inuti lokalen.
– När man går in i gymnastiksalen kan man snabbt konstatera att det är en ordentlig skadegörelse. Sönderslagna lampor och ventilationstrummor, säger Evelina Olsson.
Det har upprättats en en anmälan om skadegörelse och polisen har pratat med vittnen på plats. De söker efter flera gärningsmän.
Strax före 22.00 under onsdagen skedde en skadegörelse på samma skola. Det handlade även i det fallet om krossade rutor.
– Det är samma skola men olika byggnader. I dag är det gymnastiksalen och igår var det skolbyggnaden, säger Evelina Olsson.
Polisen kan inte bekräfta en koppling mellan fallen.
Gå till toppen