Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Sommaren i Lomma kulminerar under dansveckorna

Tre veckor av dans med start på söndag, men även många aktiviteter som riktar sig till barn och unga. För evenemangskoordinatorn Kristina Knast Eriksson nås kulmen av sommaren under dansveckorna.

Eventkoordinatorn Kristina Knast Eriksson är en av dem som sköter arbetet bakom dansveckorna.Bild: Felicia Green
Under sommaren händer det mer än vanligt i Lomma. Nyutexaminerade evenemangskoordinatorn Kristina Knast Eriksson har därför fått i uppdrag att hoppa in som förstärkning under sommaren.
– Nu har vi riggat scenen och satt upp lampor. Vi ska även sätta upp affischer och få upp skyltar så att folk hittar. Det gäller att lägga den sista touchen innan dansveckorna sätter igång på söndag, säger hon.
Hon visar upp den flaggpyntade Amfiteatern, där dansveckorna kommer att hållas. En utmaning har varit att avgöra vilket underlag de skulle ha på dansgolvet.
– Vissa dansare vill ha halt underlag, andra vill ha bra grepp. Så där fick vi kompromissa.
Under tre veckor med start på söndagseftermiddagen kommer 45 olika programpunkter att stå på schemat.
– Det är mängder med olika workshops där man kan prova på olika dansstilar. Det kommer också att vara uppvisning som man kan kolla på, berättar hon.
Läs också Fjärde året med Dansveckorna i Lomma
Många olika sorters dans kommer att finnas representerade under veckorna.
–Det är allt från salsa till streetdance och lindy hop.
Men det står mer än dans på schemat i sommar.
– Det är många mindre evenemang och det är mycket som riktar sig till barn och familjer, vilket är väldigt roligt. Det blir så blandat då — det är allt från tennis till skateboardskola och DJ-workshop. Sedan kommer även Malmö opera på lastbil i augusti.
Men hon beskriver dansveckorna som sommarens höjdpunkt.
– Det känns som att allting har byggt upp till det. Efter dansveckorna kommer det att bli lite lugnare för min del, även om det fortfarande sker många andra evenemang.
Gå till toppen