Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Sundgren om AIK-konflikten: ”Missförstånd”

Daniel Sundgren lämnar nästa vecka allsvenskan för grekiska Aris. Men redan nu arbetsbefrias spelaren av AIK sedan han enligt klubben vägrat delta i veckans Champions League-kvalmatch. Sundgren själv hävdar dock att det handlar om att han inte orkar spela fler matcher. – Kroppen sa ifrån och jag började må dåligt, säger han till Expressen.

Daniel Sundgren. Arkivbild.Bild: Janerik Henriksson/TT
Bakgrunden till det tidiga avskedet är enligt klubben en rad händelser i samband med veckans Champions League-kvalmatch mot Ararat-Armenia. En match AIK menar att Sundgren vägrat spela.
”Vi känner en enorm besvikelse över hur Daniel hanterat sin avtalade avslutning i AIK. Han har haft en fantastisk karriär i AIK och att vi nu skiljs på detta sätt känns oerhört sorgligt”, säger sportchefen Björn Wesström i ett uttalande till klubbens webbplats.
Anledningen är att Daniel Sundgren vid spel inte hade kunnat delta i Europaspel för sin nya klubb Aris. En konflikt som resulterade i att Sundgren till slut sjukanmälde sig tätt inpå avresan till Armenien.
Sundgren själv menar dock att det handlar om ett missförstånd, enligt Expressen.
– Om AIK resonerar på det sättet så har det blivit ett missförstånd från deras sida. Jag har alltid varit den mest lojala spelaren i AIK, jag tror inte det finns någon lojalare. Det sista jag är är att vara illojal, säger han till tidningen.
– Mitt perspektiv är bara det att det tog på mig så pass hårt mentalt i alla allsvenska matcher. Jag har spelat 90 minuter i alla matcher i stort sett, jag kände att hjärnan inte fungerar längre. Det blev så att kroppen sa ifrån och jag började må dåligt, fortsätter Sundgren.
AIK förlorade kvalmatchen med 1–2 och måste vinna returmötet hemma på Friends arena nästa vecka för att gå vidare till den andra kvalomgången i Champions League.
Daniel Sundgren är fostrad i AIK, men har också spelat i bland annat Väsby United och Degerfors. 2016 var backen tillbaka i AIK och var med och vann SM-guld med klubben 2018.
Gå till toppen