Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Sverige i nordisk uppgörelse i Ljunghusen

Sverige vände ett tidigt underläge i lag-EM i Ljunghusen och tog sig till semifinal.
– Det blir spännande med ett nordiskt möte, sa hemmaspelaren Albin Bergström inför fredagens möte med Danmark.

Albin Bergström hade en ny fin dag på hemmabanan i Ljunghusen.Bild: CHRISTOFFER BORG MATTISSON
Det väntar ett danskt lag med klar medgångskänsla när det svenska laget på fredagen går in i semifinalspelet. Danskarna lyckades med minsta marginal ta sig till onsdagens kvartsfinal och passade där på att slå ut förstaseedade Irland. Avgörandet kom på sista hålet.
– De kommer att ha med sig mycket positivt in i semifinalen så det gäller verkligen att vi är med från början, konstaterar landslagscoachen Jonnie Eriksson som fick se sitt eget lag avsluta otroligt starkt i kvartsfinalen mot Tyskland på torsdagen.
De två foursomematcherna vann Sverige efter särspel och i de övriga fem matcherna tappade man bara en match. Mest beröm fick hemmaspelaren Albin Bergström.
– Många spelade bra, men Albin spelar otroligt bra golf på sin hemmabana, sa Jonnie Eriksson.
Själv var 20-åringen också mycket nöjd.
– I foursome spelade vi stabilt även om vi hamnade i underläge i starten efter att vi haft lite otur med puttarna. Till slut avgjorde vi på 19:e hålet. Sedan gick det riktigt, riktigt bra på eftermiddagen, sa han.
Redan på det 14 hålet kunde han avgöra sin match. Då hade han avslutat med att göra fyra birdie på fem hål.
– Allt rullade i, sa han och hoppas på fortsatt mycket spel även på fredagen.
– Jag känner mig pigg och spelar gärna båda varven i morgon också. Samtidigt vet jag att vi kommer rotera en del för det är en lång vecka vi har framför oss.
Även Sveriges damlag som spelar sitt lag-EM på Sardinien säkrade en semifinalplats på torsdagen. Liksom herrarna tog de hem båda foursomematcherna och dominerade i de individuella. När Ljunghusens Sara Kjellker säkrade segern i sin match gav hon också Sverige en ointaglig ledning eftersom man då redan tagit hem tre av fem singelmatcher. Tyskland väntar i semifinalen.
Gå till toppen