Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Tusentals bilägare köar efter hagelstormen

Många bilar har fått plåtskador efter att de skadats vid hagelstormen. Arkivbild.Bild: Maja Suslin/TT
Tusentals bilägare står i kö för att skadebesiktiga eller reparera sina fordon efter det kraftiga hagelovädret i Lidköping för tre veckor sedan. Nya Lidköpings-Tidningen har ringt runt till bilfirmor och verkstäder och kommit fram till att det rör sig om cirka 2 700 bilar som köar i kommunen.
Hos en av bilfirmorna som tidningen har träffat är det fullbokat till november – över 700 kunder väntar på att få sin bil reparerad.
– Det är synd om dem som bara har halvförsäkring – då har man ingen täckning alls. Jag pratade precis med en kund som haft sin bil i tre år med nybilsgaranti men som glömt att helförsäkra efter det, säger Joakim Svensson, servicemarknadschef hos Lidbil, till tidningen.
Haglen var i golfbollsstorlek på sina håll och många bilar fick omfattande skador, främst bucklor och förstörda tak. En del husägare fick även sina fönster, takfönster och källarfönster sönderslagna.
Gå till toppen