Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Dans i metallbur, danstävlingar och workshops i Lunds stadspark

På söndag eftermiddag fylls dansbanan i Stadsparken av danssugna stjärnor och nybörjare. Den franska dansgruppen Dyptik kommer att framföra en föreställning i en metallbur som grund.

Louie "Looselegs" Indriana är projektledare för dagen och domare i danstävlingen.Bild: Peter Frennesson
Dansbanan i Stadsparken ligger bakom skejtparken och Mejeriet. På söndag håller Sommarlund en heldag i dansens tecken.
Dagen inleds 13.30 med workshops i break dance och hip hop. Dit är dansare på alla nivåer välkomna.
Klockan 16 är det dags att visa sina färdigheter i en "All style battle" där deltagarna får improvisera till musik.
– Alla stilar är välkomna. Man får dansa hip hop, jazz, bugg, charleston eller balett. Jag kommer kolla på hur man tolkar musiken. Vilken teknik man har och hur experimentell man är. Och självklart att man dansar i takt, säger Louie "Looselegs" Indriana, domare och projektledare för dagen.
Tävlingen sker en mot en. Efter en uttagning väntar delfinaler fram till att vinnaren korats.
– Det här är ingen prestigetävling. Först och främst handlar det om att ha kul och inte tänka att man ska vara bäst. Har man bara kul kommer det gå jättebra. Man ska slappna av och inte tänka så mycket, säger Louie Indriana.
För musiken står Malmöbon DJ UncleFunkel som liksom Indriana tillhör musikkollektivet Black Benji.
–UncleFunkel spelar mycket 90-talsmusik men även house och lite annorlunda musik som är dansvänlig. Det kommer inte vara musik man känner igen från radion utan lite utmanade. Jag hoppas att publiken hänger med och gillar läget och utmanar sig själv.
Dansgruppen Triptyk från Frankrike framför en föreställning i en metallbur.Bild: pressbild
Den franska dansgruppen Dyptik från Saint-Etienne kommer att framför föreställningen D-construction som utgår från en metallbur.
– Jag har ingen aning vad de ska göra med buren. Jag är lika nyfiken som alla andra, säger Louie Indriana.
Metallburen utgör såväl en lekplats som ett fängelse och gruppen utforskar tillsammans och var för sig dess begränsningar och möjligheter, skriver Lunds kommun i ett pressutskick.
Klockan 18.45 är det dags och final då danstävlingens domare Kevin "Chillas" Ruiz och Louie Indriana visar vad de går för.
–Vi kommer köra ett domarsolo. Vi kommer visa vad vi lärt oss och vad vi håller på med. Kevin tillhör också kollektivet Black Benji. Vi är inte en dansgrupp utan ett kollektiv där alla bidrar med sin grej. Det kan vara dans, musik, att ta bilder eller street art. Det är personer med olika erfarenheter, säger Louie Indriana.
Gå till toppen