Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Dressyrfavoriterna går för femte raka

Det är något av en tradition att det svenska dressyrlaget vinner Nations Cup i Falsterbo. I fyra år har de stått högst upp på pallen, och i år leder de den totala serien.
– Laget är topp, topp, säger förbundskapten Bo Jenå.

Sveriges förbundskapten Bo Jenå, Juliette Ramel, Malin Wahlkamp Nilsson, Patrik Kittel, och Minna Telde är redo för Nations Cup.Bild: MATHILDA AHLBERG
Laget består av ankaret Patrik Kittel, Juliette Ramel, Malin Wahlkamp Nilsson och Minna Telde.
– Falsterbo är årets höjdpunkt. Man känner en press givetvis, det tror jag alla idrottare alltid gör, men för mig är det en positiv press, säger Patrik Kittel.
När det är dags för Grand Prixen på lördagen är det Malin Wahlkamp Nilsson som är först ut. Därefter är det Juliette Ramels tur följt av Minna Telde och Patrik Kittel som rider sist.
– Det är taktiskt för att Patrik ska kunna hjälpa Malin och Juliette, säger förbundskaptenen.
Under söndagen rider Minna Telde och Malin Wahlkamp Nilsson Grand Prix kür och Juliette Ramel och Patrik Kittel rider specialen.
Lagen de ställs emot är Danmark, Nederländerna och Tyskland.
Gå till toppen