Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Golfare fick besök av kor på vift

Fler än golfare lockas av greenen. Barsebäcks golfresort fick på fredagen ovälkommet besök av en flock nötkreatur.

Korna gjorde ett tidigt besök på golfbanan under natten eller tidigt på fredagsmorgonen. Längre fram på dagen gjorde flocken ett försök att återvända.Bild: Agneta Thilander
Djuren tros ha rymt från betesmarker norrut och ha vandrat längs strandkanten under natten till fredagen.
Ett foto på golfanläggningens hemsida visande ett stort antal klövavtryck i en av sandbunkrarna vittnar om att boskapen hunnit med åtminstone ett besök på banan innan de upptäcktes.
Agneta Thilander blev vittne till när djuren försökte sig på ett nytt besök på banan.
– Vi var på väg mot Varberg i bil och råkade titta ut över havet och fick se flocken komma lunkande rakt in mot golfbanan. Vi tänkte ringa och varna golfbanan, men såg sedan att det stod folk i strandkanten, säger hon och fortsätter:
– Det slutade med att djuren föstes norröver av golfbanepersonal och att man väntade på att ägarna ska komma och driva den tillbaka dit där de kom ifrån.
Boskap på golfbanor är problematiskt eftersom de tunga klövdjuren lätt river upp gräsmattan och skapar ojämnheter i underlaget.
Dödläge. Boskapsflocken avvaktade en bit ut i Öresund medan banarbetare höll vakt för att se till att djuren inte försökte sig på ett nytt landstigningsförsök.Bild: Agneta Thilander
Gå till toppen