Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Man häktad efter att mamma och tonårssöner knivskars

Den man i 50-årsåldern som misstänks för att ha knivskurit en kvinna och hennes två tonårssöner natten till i tisdags häktades på fredagen misstänkt för mordförsök.
– Det har funnits ett tidigare hyresförhållande mellan de inblandade, säger åklagare Lina Wictor.

Flera fönsterrutor på den drabbade familjens hus slogs sönder i samband med händelsen natten till tisdagen.Bild: Lars Brundin
Klockan 13 på fredagen ställdes mannen i 50-årsåldern inför Ystad tingsrätt som skulle ta ställning till åklagarens begäran om att få honom häktad. Detta sedan han natten till i tisdags greps misstänkt för att ha knivhuggit en kvinna i 40-årsåldern och hennes två minderåriga tonårssöner i en by utanför Trelleborg. Kvinnan skadades svårt men har kunnat lämna sjukhuset.
Under häktningsförhandlingen, som till stor del skedde bakom stängda dörrar, gick Ystad tingsrätt på åklagarens linje. Det betyder att mannen häktas med restriktioner på sannolika skäl misstänkt för två fall av försök till mord, och ett fall av grov misshandel.
– Jag och min klient hade så klart hoppats på att han inte skulle bli häktad. Men det räcker ju med sannolika skäl, det betyder att det är långt ifrån klarlagt att han skulle ha gjort sig skyldig till något brottsligt, säger mannens försvarsadvokat Johan Länström.
Han vill inte gå in på några detaljer kring sin klients version av händelsen mer än att han vill bli frikänd på samtliga åtalspunkter.
– Min bedömning är att det är mycket som behöver utredas och jag hoppas att det som framkommer där ska visa att han inte är skyldig till något, säger Johan Länström.
Förundersökningsledaren, åklagare Lina Wictor, förstärker bilden av att det kan bli en lång utredning.
– Det är väldigt mycket åtgärder som återstår när utredningen fortskrider. Det finns mycket teknisk bevisning som ska gås igenom och många personer som ska höras, dels personer på platsen men också andra personer som kan ha information att bidra med, säger hon.
Hon har nu på sig till den 26 juli att antingen väcka åtal eller ansöka om förlängd häktningstid. I övrigt är även hon fåordig kring detaljer.
– Den information jag kan lämna är att bekräfta att finns en relation mellan de inblandade där det funnits ett tidigare hyresförhållande dem emellan.
Gå till toppen