Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Snabbkoll: Dagens viktigaste nyheter

Detta har hänt idag.

Skåne

Tjejernas hästar såldes med dolda fel – fick avlivas

De unga ridsportstjejerna var säkra på att de hittat drömhästen. Men snart skenade och stegrade sig hästarna. Förklaringen – dolda skador som till slut ledde till avlivning. Säljaren var en känd dressyrprofil. Men han anser sig vara offret i den här historien.
Läs också Tjejernas drömhästar fick avlivas
Malmö

Giftlarmet avskrivet – kaféet i Kommendanthuset öppnar igen

Giftlarmet är avskrivet. I helgen öppnar Ekokafét i Kommendanthuset som har varit stängt sedan september. Ägaren Jenni Brahemark är kritisk till hur långsamt giftärendet hanterats.
– Det är snudd på skandal, säger hon.
Läs också Giftlarmet avskrivet – kaféet i Kommendanthuset öppnar igen
Lund

Glädjebesked för nya studenter: ”Väldigt stora chanser till bostad”

Majoriteten av de som verkligen behöver en bostad i Lund kommer att få en, tror AF bostäders uthyrningschef. Just nu kan nya studenter registrera sig i bostadskön – för att lottas till en plats på måndag.
Läs också Glädjebesked för nya studenter: ”Väldigt stora chanser till bostad”
Skåne

Girl power har tagit Nellie Berntsson till toppen

Startskottet gick när hon som 9-åring började blogga. Idag är influencern Nellie Berntsson 18 år och en av de mest framgångsrika unga ryttarna i Sverige. I en dyr sport har hon kämpat sig fram och tjänat ihop varenda krona helt själv.
Läs också Girl power har tagit Nellie Berntsson till toppen
Gå till toppen