Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Upp till kamp mot sötslisket – en revolution på slätten

Ett gäng torra britter har anlänt till fälten strax söder om E65:an. Det är dock inte en humorserie som är på gång, utan en dryckesrevolution som Carl von Linné bad om redan på 1700-talet. Om ett år står den första satsen kvalitetscider färdig.

John Taylor och Johan Lenason åkte själva över till England för att hämta hem cideräppelträden till odlingen de arrenderar av Hällåkra vingård några kilometer norr om Anderslöv.Bild: Lars Brundin
Prince William, Court of Wick, Dabinett, Yarlbourough Mill och Katy. Den unga äppelodling som slagit rot i Hällåkra är precis lika torr och förnäm som den låter. Åtminstone när vi befinner oss i ciderns värld. Äpplena ska pressas, jäsas och bli till en dryck som tycks vara allt mer saknad i Sverige.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen