Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Zumas son frias efter dödlig bilkrasch

Duduzane Zuma, med pappan och expresidenten Jacob i bakgrunden, vid en korruptionsrättegång i maj. Arkivbild.Bild: Themba Hadebe/AP/TT
Duduzane Zuma, son till Sydafrikas tidigare president Jacob Zuma, frias från anklagelser om vållande till annans död i anslutning till en bilkrasch 2014.
En kvinna miste livet när politikersonen en sen kväll körde in i en minibuss med sin Porsche. Själv har Duduzane Zuma hävdat att han förlorade kontrollen när hans bil fick vattenplaning. Ett försvar som rätten väljer att acceptera.
– Ingen del av den framlagda bevisningen har styrkt att det fanns någonting som någon i den åtalades position kunde ha gjort annorlunda, säger domaren Tebogo Thupaatlase.
Jacob Zuma hyllar det friande utslaget.
– Rätten värderade situationen korrekt och dess beslut gläder mig.
Expresidenten Jacob Zuma styrde Sydafrika fram till våren 2018 då han tvingades bort i kölvattnet av en omfattande mutskandal centrerad runt den mäktiga affärsfamiljen Gupta, som sonen Duduzane Zuma tidigare arbetat för.
Jacob Zuma, i dag 76 år, väntar fortfarande åtal för 16 fall av korruption.
Gå till toppen