Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Kampen mellan det goda och onda börjar på tisdag

Årets version av historiska uppdrag för barn på Kulturen i Lund handlar om folktro. På tisdag klockan 13 drar det igång.

Volontären Agneta Jönsson som spåkvinnan som sänder iväg barnen på uppdrag från "den blå lunden" i utställningen Metropolis.Bild: Viveca Ohlsson
Uppdraget börjar inne i den blå lunden i Metropolisutställningen. Där möter en gåtfull spåkvinna barnen med medföljande vuxna och ger dem ett uppdrag. Sen gäller det att samla amuletter till skydd mot onda makter bland husen på friluftsmuseet. Volontärer i historiska kläder kommer att hjälpa till.
Konceptet med historiska uppdrag för barn testades första gången förra sommaren och togs emot väl, enligt Kulturen. I år går uppdraget att utföra tisdag–fredag de två kommande juliveckorna, med start klockan 13 och klockan 14.30.
Rekommenderas från sex år i vuxens sällskap. Barn går in gratis på Kulturen, vuxna kostar 130 kronor.
Gå till toppen