Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Klart: Här är svenska laget till Nations Cup

Laget till söndagens nationshoppning är spikat. Förbundskapten Henrik Ankarcrona har samlat ihop ett tungt artilleri som satsar på att fixa en svensk seger i Falsterbo.

Förbundskapten Henrik Ankarcrona, Douglas Lindelöw, Stephanie Holmén, Malin Baryard-Johnsson och Fredrik Jönsson.Bild: PETTER ARVIDSON
Det svenska hopplaget består av Peder Fredricson, Stephanie Holmén, Fredrik Jönsson, Malin Baryard Johnsson och reserven Douglas Lindelöw.
– Vi vill såklart stå högst upp på pallen, och förutsättningarna finns där, säger förbundskapten Henrik Ankarcrona.
Förra året kom laget på en tredjeplats i Falsterbo. Söndagens hoppning blir den andra omgången i Nations Cup för det svenska laget i år. Senast Sverige vann i Falsterbo var 2012.
– Vi behöver alltid poäng. Alla lag rider totalt fyra omgångar, och efteråt räknas alla poäng ihop och de sju bästa får rida finalen i Barcelona, säger Henrik Ankarcrona.
Henrik Ankarcrona.Bild: PETTER ARVIDSON
Fredrik Jönsson, som efter att ha uppmärksammat en tavla inne i presscentret, är redo att göra vad som krävs för att rida hem segern.
– När man ackrediterar sig så hänger det en bild där inne på det holländska laget, och jag frågade varför. Där är visst fjolårets vinnare som får hänga där. Det väckte ju känslor förstås, att det här går inte, såhär kan vi inte ha det, skrattade Fredrik Jönsson.
Länderna de ställs mot i Nations Cup är Danmark, Schweiz, Österrike, Frankrike, Nederländerna, USA och Italien.
De svenska ekipagen har följande startnummer:
Malin Baryard Johnsson/H&M Indiana
9. Fredrik Jönsson/Cold Play
17. Stephanie Holmén/Flip´s Little Sparrow
25. Peder Fredricson/H&M All In
Gå till toppen