Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Tysk seger i derbyt – Fredricson trea

Endast två ekipage tog sig till omhoppning i lördagens höjdarklass i Falsterbo. Världsettan Steve Guerdat fick se sig besegrad av tyske André Thieme. Fjolårets segrare (och världstvåan) Peder Fredricson kom trea.

Andre Thieme och hästen Contadur tog hem segern i Falsterbo Derby.Bild: PETTER ARVIDSON
Först att leverera en felfri runda var tyske André Thieme som gick ut som elfte ryttare i startfältet. Innan dess låg Peder Fredricson och Cute S i ledning. Det svenska ekipaget fick fyra fel i sin runda, efter ett nedslag på hindret precis efter den branta gräsbanken – ett svårt hinder som många ekipage rev.
Den enda som lyckades matcha Thiemes felfria runda var världsettan Steve Guerdat från Schweiz. Tillsammans med hästen Evita såg de till att det blev omhoppning mellan Tyskland och Schweiz.
– Contadur har alltid full power, han blir aldrig trött, säger en nöjd André Thiemes efter segern.
Världsettan Steve Gerdat och Evita knep en andraplats.Bild: PETTER ARVIDSON
Omhoppningen blev en jämn historia där det bara skiljde tio hundradelar mellan ettan och tvåan. Allra snabbast var André Thieme och Contadur på tiden 50.76.
– Min plan var att rida snabbt och sätta press på Steve. Vi vet att han är snabbare än alla om han vill. Jag gjorde en riskabel sväng, och det var den enda svängen som jag var snabbare än honom i, säger André Thieme.
Peder Fredricson och Cute S blev trea i den prestigefyllda klassen.Bild: PETTER ARVIDSON
Peder Fredricson som vann derbyt förra året var ändå nöjd med sin tredjeplacering:
– Jag har haft Cute S i ett par månader. Jag är väldigt nöjd över hur hon hoppade idag. Jag kom ner lite dåligt från banken, så hon fick inte riktigt chansen att hoppa felfritt där. Hon gjorde verkligen ett superjobb idag, säger Peder Fredricson.
Fakta

Svenska vinnare i Falsterbo Derby

2018: Peder Fredricson/Catch Me Not S

2005: Linda Heed/Columbus H

2004: Svante Johansson/Nostradamus 972

2001: Lisen Bratt Fredricson/Graal

1994: Rolf-Göran Bengtsson/Magini 695

1981: Gösta Asker/Date Up

1980: Åke Hultberg/Rosseau

1974: Åke Hultberg/El-Vis

1973: Åke Hultberg/El-Vis

1970: Åke Hultberg/El-Vis

1969: Jan-Olof Wannius/Mr. Goldfinger

Gå till toppen