Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

De lär sig svinga, putta och chippa på sommarlovet

Förra året blev Burlövs GK utsedda till årets bästa golfskola för juniorer. I sommar har 120 barn anmält sig till deras enveckaskurser som avslutas med möjligheten att ta grönt kort.

Erik Zhang Sörensson övar på att putta bollen.Bild: Bengt Arvidson
Erik Zhang Sörensson, 7 år, spelar golf för första gången och övar på korta slag på greenen.
— Det är ganska lätt att skjuta bollen ändå, säger han.
Dagens övning är uppdelad i tre stationer varav den ena är längre slag.
— Jag ser fram emot att kunna komma ut på banan, där man får skjuta längre. Jag tycker att det har varit roligt hittills. Jag kanske kommer fortsätta med golf sen, säger Erik Zhang Sörensson.
Systrarna Fanny Paulsson och Frida Paulsson har känt lite på golfande tidigare men ser nu fram emot grönt kort.Bild: Bengt Arvidson
Tvillingarna Fanny och Frida Paulsson, som är 12 år, har golfande föräldrar och försöker med sommarlovskursen ta reda på om det är något även för dem.
— Jag tycker att golf är helt okej, men jag hoppas att jag kommer att tycka att det är roligare efter detta, säger Fanny Paulsson
— Men det är bra med golfskolan, annars hade jag nog bara suttit hemma, fortsätter hon.
Systern Frida har siktet inställt på slutet av veckan.
— På fredag kommer vi att få ta våra gröna kort, det ser jag fram emot.
Både Fanny och Frida ser, precis som Erik Zhang Sörensson fram emot att få skjuta längre bollar.
— Jag tycker man lär sig snabbare då, säger Frida Paulsson
Joakim Ohrberg är huvudansvarig tränare på Burlövs GK.Bild: Bengt Arvidson
Golfskolan startade för tre år sedan tillsammans med ”Kul i Malmö”, som en helt gratis sommarlovsaktivitet för barn. Joakim Ohrberg, huvudansvarig tränare på Burlövs GK, är stolt över sommarkurserna.
— Att ha fler juniorer i verksamheten efter sommarlovet än innan är ovanligt. Förra året deltog 120 barn och 70 av dessa valde att fortsätta golfa i klubben efter sommaren, säger han.
Huvudtränaren säger att golf som sport är unikt, eftersom att bollen ligger stilla.
— Du måste lägga fokus på dig själv, du själv påverkar vad du gör. Man är också själv, det är inte som i fotboll där ni är flera som hjälps åt, det kräver ett speciellt fokus.
Vincent Krantz och Elton Parmvi deltar också på sommarkursen.Bild: Bengt Arvidson
Joakim Ohrberg tycker att golf är en sport som rör sig över gränser. Med hjälp av handicap-systemet blir sporten mer rättvis och alla kan möta alla.
— Även om jag har ett handicap på 0 kan en nybörjare vinna över mig, och det är ganska unikt i sportsammanhang, Ofta sitter föräldrar bara och tittar på när deras barn idrottar, men i golfen kan alla vara med och man kan spela ihop över generationsgränser, säger han.
Den erfarna tränaren vill att golfskolan ska vara lustfylld och kul, men undviker inte att titta efter nya unga golfförmågor.
— Jag hoppas att det odlas några supertalanger här i veckan.
Gå till toppen