Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Explosion i by utanför Eslöv – bil började brinna

På söndagskvällen började en bil brinna i en by utanför Eslöv. Bilbranden föregicks av en hög smäll och enligt polisen finns det tecken på att en detonation har inträffat.

Bild: Patrick Persson
Larmet kom 22.04.
Bilen stod på en uppfart till en villa och polis, räddningstjänst och ambulans ryckte ut. Bilen hade fått kraftiga skador och fönsterrutor på villan hade krossats.
– Familjen var hemma när explosionen skedde men lämnade till en annan adress. Tre bilar har skadats, varav en är utbränd och fönster har skadats på villan och grannbyggnaden, berättar Lars Neumann, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Lund.
Ingen person skadades, men polisen spärrade av ett område där explosionen ägde rum. Under natten har bombtekniker och kriminaltekniker varit på plats och gjort en brottsplatsundersökning.
Bild: Patrick Persson
– Vi har hållit förhör och undersökt. Det är ingen som har sett något, utan bara hört. Ingen misstänkt gärningsman har gripits, säger Lars Neumann.
En vapen- och sprängmedelshund har också sökt av området efter spår.
Händelsen utreds som allmänfarlig ödeläggelse.
Gå till toppen