Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Indieklubb för barn i Folkets park

Soul och indiemusikklubb, fast för barn. Konceptet provades för första gången på Far i hatten på söndagseftermiddagen.

Todd Stahre och Allan Lindberg rockade loss på dansgolvet vid indieklubben för barn.Bild: Peter Frennesson
Volymen är lägre. Rökmaskinen puffar försiktigare. Och dj Daniel Novakovic har kollat texterna på låtarna han spelar lite extra så att de inte är för explicita.
Annars är det samma musik som han brukar spela när han dj:ar på vuxenklubbar. Skillnaden här är bara att medelåldern på dansgolvet på Far i hatten den här söndagseftermiddagen är kanske fyra år.
– Tänk om någon hade spelat Ramones för mig när jag var sådär liten, säger han och sätter på Aretha Franklins "Respect".
Det var Daniel Novakovic som kom på idén till indie- och soulklubben för barn.
– Nu börjar alla mina stammisar bli gamla och få barn. Och de hänger ändå här, säger han och nickar mot Far i hattens soliga innergård där familjer sitter runt borden och äter.
"Tänk om någon hade spelat Ramones för mig när jag var sådär liten", säger Daniel Novakovic, dj och initiativtagare till indieklubben för barn.Bild: Peter Frennesson
På dansgolvet har ungarna kommit igång efter en lite trevande inledning. När ett barn klättrar upp på den lilla scenen bredvid dansgolvet, följer de andra efter. Barnen gör sina egna danser, hoppar, svänger med armarna, rullar runt på mattan eller halvbrottas. Tre pojkar tar varandra i händerna och snurrar runt i ring. Två andra barn gör rörelser som liknar bugg. Två flickor börjar riva i varandras hår lite väl vilt så mamma kommer upp på scenen och skiljer dem åt.
Allan Lindberg, 1,5 år, ville dansa efter maten. Nu försöker han gripa tag i röken som kommer från rökmaskinen. Hans pappa Linus Gisborn försöker inspirera honom att snurra till musiken.
Ett barn börjar gråta och det överröstar musiken.
– Ska jag skruva ner, undrar dj:en, men föräldrarna som nu också börjar inta dansgolvet, tycker inte att det behövs.
Barnens indieklubb hålls en gång till i augusti.
Gå till toppen