Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Maria Maunsbach: Platsen där Malmös tjejer kan frusta ihop

Jag går till gymmet på Claesgatan. Det är en plats som länge kändes obekväm att gå till, som jag inte erövrat. Men numera har den blivit något annat, jag tycker om att ta mig igenom slussen, få av mig skorna och släntra över den hala parketten i bara strumplästen. Det är med glädje jag drar kortet för att öppna dörren till, kanske inte himmelriket, men något ditåt: tjejgymmet.

Detta är en text av en fristående krönikör. Åsikterna är skribentens egna.
Detta trånga rum, med frostade rutor för noll insyn, och vaga, märkliga doft. Rengöringsmedel, svett, blommig parfym och stål. Här inne pågår mer än vad man kan tänkas tro. Träningen, motionen, är på sätt och vis perifer – den är bara kittet, det som länkar samman oss. Det ska sägas: tjejgymmet är den plats där jag haft otvetydigt flest samtal med människor utanför min egen sociala sfär. Inför vikterna, löpbanden och crosstrainern är vi alla lika, och det är oändligt skönt.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen