Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

3 konstutflykter i nordväst

Johanna Gredfors Ottesen tipsar om de bästa utställningarna just nu.

"Allvaret och skrattet har sina givna platser" av Magdalena Cavallin.
När man kryssar mellan loppisarna i nordvästra Skåne ska man inte missa lilla Galleri Skelderhus mellan Ängelholm och Klippan. Där kan man just nu se en utställning med Magdalena Cavallin, som visar målningar och collage i större och mindre format. Cavallin bygger med många referenser, komplex rumslighet och en utpräglat egen färgskala bildrum att fångas och förloras i en stund.
Magdalena Cavallin på Galleri Skelderhus, t o m 28/7.
En av Lena Cronqvists statyer.Bild: Mattias Lindbäck
Höganäs museum är duktiga på att koppla sina utställningar till Höganäs brukstradition när tillfälle ges: leran, kolet och stenen. När Lena Cronqvist ställer ut här är det således skulpturer i keramik och raku som står i fokus, vid sidan av ett mindre antal målningar. Här finns Cronqvists typiska flickgestalter i mängder av terrakottafigurer, en serie situationer som ofta tangerar maran i barnets drömvärld.
Lena Cronqvist på Höganäs museum, t o m 18/8.
Carl Milles visas just nu på Sofiero.
Vi som har en bit att åka till Millesgården får chansen att se verk av Carl Milles på betydligt närmare håll i år. Årets sommarutställning på Sofiero visar verk och skisser av en ”drömmare och skulptör” som Milles kallas i utställningstiteln. För nordvästskåningar är Milles kanske mest känd för Sjöfartsgudinnan på sin höga pelare i Helsingborgs hamn, men här får man se en konstnär skicklig att gestalta såväl det stora och pampiga som det ömsinta och lilla livet.
Carl Milles på Sofiero slott, t o m 22/9.
Gå till toppen