Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Inwidos tillväxt hackar men vinsten stabil

Fönstertillverkaren Inwidos organiska tillväxt föll tillbaka i det andra kvartalet samtidigt som vinsten ökar marginell.

Bild: Pressbild
Malmöbolaget Inwidos operationella ebita-resultat ökade till 187 miljoner kronor, upp från 184 miljoner kronor under samma period i fjol. Ebita-marginalen steg till 10,9 procent, från 10,7 under det andra kvartalet i fjol.
Resultatet före skatt var 149 miljoner kronor, där analytikerkonsensus enligt Factset låg vid 172 miljoner kronor, rapporterar Finwire.
Nettoomsättningen minskade med en procent till 1,710 miljoner kronor men organiskt var omsättningen ner med fyra procent.
Henrik Hjalmarsson är vd för Inwido.Bild: Pressbild
”I Sverige har den totala fönstermarknaden successivt krympt sedan andra halvåret 2018 och vår bedömning är att försvagningen har fortsatt även under det andra kvartalet 2019, i takt med en fortsatt minskad nybyggnation”, skriver bolagets vd Henrik Hjalmarsson i rapporten.
Läs också Tidigare Finduschef tar över som vd för Inwido
Inwido bedömer att industrimarknaden i såväl Sverige som Finland visar få tecken på återhämtning, med förväntningar om en fortsatt minskad aktivitet inom nybyggnation. Konsumentmarknaderna uppges se mer stabila ut, men är svårbedömda, bland annat drivet av politisk osäkerhet.
Förutsättningarna på den danska och norska marknaden ser fortsatt goda ut, enligt Inwido. Inom e-handelssegmentet syns fortsatt tillväxt.
”Vi anser oss vara väl positionerade för att möta de förutsättningar som marknaderna och kunderna ger oss och ser med tillförsikt fram emot andra halvåret 2019”, skriver Henrik Hjalmarsson.
Läs också MFF:s förre ordförande Håkan Jeppsson begravdes på lördagen
Läs också ”Håkan Jeppsson – inte som andra direktörer”
Läs också ”Det är väldigt chockartat för oss”
Gå till toppen