Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Kommunens väktare fortsätter hålla koll på bilparkeringar i norra Lund

De tre bilbränderna som avslutade förra veckan har inte fått kommunen att sätta in extra resurser. Men väktarna har fortsatt order att mellan ordinarie uppdrag patrullera norra Lund i jakt på bilbrännare.

”Det kan bli aktuellt att sätta in fler väktare om det här fortsätter”. Så sa kommunstyrelsens ordförande Philip Sandberg till Sydsvenskan onsdag i förra veckan. Sedan dess har det brunnit i Genarp, Södra Sandby och vid Norra kyrkogården i Lund. Polisen vill inte under måndagen säga om de tror att bränderna har samband med varandra, eller med de tidigare under sommaren.
Måndag efter lunch hade kommunens säkerhetschef Håkan Nilsson sitt vanliga samordningsmöte med polisen. Tillsammans kom de fram till att kommunen ska fortsätta den strategi som bestämdes förra veckan.
Det betyder att de väktare som ändå rör sig runt kommunen varje natt ska ha speciellt fokus på Norra Fäladen, Nöbbelöv och Gunnesbo.
– De åker runt och titta på kommunala byggnader. Främst är det skolor, eller där vi ser att det förekommer mycket rörelse eller skadegörelse, klotter och inbrott, säger Håkan Nilsson.
Sedan en vecka tillbaka har väktarna i uppgift att hålla extra koll på norra Lund.
– Så fort de har en ledig stund så ska de köra dit och se om de ser något utöver det normala. Vi håller fast vid den strategin.
Och det är polisen som säger att norra Lund är speciellt intressant?
– I början hade vi fokus på östra delarna, med Linero. Men nu är polisens analys att det är de norra delarna, säger Håkan Nilsson.
Gå till toppen