Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Något fler i studentbostadskö inför hösten

Drygt 2 400 nya studenter har ställt sig i bostadskö i Lund inför terminsstart. Chansen att få en bostad är god för de flesta av dem som söker aktivt, enligt AF bostäder.

På måndagen genomförde AF Bostäder sin lottning av köplatser för de nya studenter som ställt sig i bostadsbolagets novischkö. Det hade drygt 2 400 personer gjort, vilket är något fler än förra året.
Enbart de nya studenter som kommer från bostadsorter utanför Skåne har rätt till förturen, och det är alltså bland dem lottningen nu genomförts. Den separata novischkö de fått en plats i ger förtur till omkring 700 studentbostäder, de flesta korridorrum och ettor, som reserverats för just nya studenter inför hösten.
Majoriteten, omkring tre av fyra, av de nya studenter som verkligen är i behov av bostad inför hösten kommer att kunna tilldelas en, tror Claes Hjortronsteen som är uthyrningschef på AF Bostäder.
Gå till toppen