Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Ny kampanj: ”Låt folket avgöra frågan om Trelleborgs hamninfart”

Folket borde få avgöra jättefrågan om Trelleborgs hamninfart, resonerar en ny kampanj. Snart startar jakten på över 3 000 namnunderskrifter. En lista som ska pressa kommunfullmäktige att ta upp frågan om en folkomröstning.

Axel Bengtsson är en 32-åring som snart är färdig socionom. Han flyttade till Trelleborg 2017 och sedan dess har intresset för frågan om hamnen och ringleden bara ökat. Kommunens ovilja att lyssna på Trafikverket har sporrat till initiativet. ”Hur genomtänkt är beslutet, när expertisen säger en sak, att man bör dra den från väster, men kommunfullmäktige envist och ihärdigt kör sin egen väg? Vilken kunskap har de i att beräkna samhällsnytta?”.Bild: Foto: Privat
Klockan ett på fredag ställer sig Axel Bengtsson framför kommunhuset i Trelleborg. Där skriver han sitt namn på ett papper, en symbolisk start på den stora insamling som kommer att krävas. Allt för att göra en folkomröstning om Trelleborgs hamninfart möjlig.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen