Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Rookie vann tionde etappen efter galen spurt

Belgiske rookien Wout van Aert vann tionde etappen av Tour de France.Bild: Thibault Camus/AP/TT
Belgiske rookien Wout van Aert vann den tionde etappen av cykelklassikern Tour de France. Efter en rafflande spurt med drygt 300 meter kvar kunde 24-åringen korsa mållinjen i Albi i södra Frankrike med nästan ett halvt hjuls marginal till tvåan Elia Viviani, Italien, och säkra sitt stalls fjärde etappseger av tio möjliga hittills i tävlingen.
– Jag kan inte tro det, att jag slog alla de här snabba åkarna i spurten. Det här slår allt, sade en rörd Wout van Aert i Eurosports sändning.
Samtidigt utökade Julian Alaphilippe sin ledning i totalställningen. Med runt två mil kvar av den platta etappen över 217 kilometer tog hemmaåkaren plats i en utbrytarklunga, tillsammans med bland andra regerande mästaren Geraint Thomas, Wales, och såg till att flera av toppkonkurrenterna tappade dyrbar tid i sammandraget.
I morgon är det vilodag för åkarna.
Gå till toppen