Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

En gripen för vandalisering av Stages lya

Jens Stage under U21-EM-matchen mot Österrike i juni. Arkivbild.Bild: Gabriele Menis/AP/TT
En 23-årig man har gripits misstänkt för vandalisering och försök till mordbrand av danske fotbollsstjärnan Jens Stages lägenhet i Århus. Dansk polis ska förhöra personen som kan hållas frihetsberövad fram till och med onsdag morgon.
Jens Stage, som spelade U21-EM tidigare i sommar, skrev i början av juli på för storklubben FC Köpenhamn och i helgen vandaliserades 22-åringens lägenhet i hans tidigare hemstad.
– Det är ett ärende vi ser väldigt allvarligt på och vi använde oss snabbt av flera utredningsmetoder. Det ledde till spåret av 23-åringen, säger polisinspektör Brian Olsen, enligt nyhetsbyrån Ritzau.
FCK och Århus möter varandra i den danska ligan på fredag. Inför den matchen har Århus fördömt händelserna kring sin tidigare mittfältare.
”Vi tar skarpt avstånd från dessa handlingar och hoppas att gärningspersonerna hittas och kan hållas ansvariga. Om de identifieras och det visar sig att de är kopplade till några av våra supportrar kommer de stängas av på livstid från alla Århus matcher”, sade ordföranden Jacob Nielsen i ett uttalande på klubbens webbplats.
Gå till toppen