Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

”Jag klarar inte av när det är skit på bilen”

Varje tisdag från i början av maj till i mitten av september fylls gräsfältet vid Vikingatider i Löddeköpinge av motorentusiaster. Under veckans Tisdagsträff fanns över 600 entusiastfordon och mängder av intresserade på plats.

Tisdagsträffarna i Löddeköpinge lockar många motorentusiaster.Bild: Patrik Renmark
Årets elfte Tisdagsträff är i full gång. Gräsfältet är fullt med allt från gamla veteranbilar till toppmoderna elbilar.
Besöksparkeringen är nästan lika full som utställningsområdet och nyfikna motorentusiaster strosar runt på området. Området är delat i tre delar: en för motorcyklar, en för europeiska bilar och en för amerikanska bilar. Bland de något äldre amerikanska bilarna står Mats Grahn och vaxar vindrutan. Han berättar att han inte använder vindrutetorkarna eftersom de kan repa glaset.
Mats Grahn är noga med att hålla sin Chevrolet Malibu ren.Bild: Patrik Renmark
Han släpper knappt bilen med blicken och varje fläck han ser putsar han snabbt bort.
– Jag klarar inte av när det är skit på bilen, säger han.
I år har han närvarat på åtminstone fem av årets elva Tisdagsträffar.
– Det är kul att komma ut och träffa likasinnade. Och ta en korv, säger han och skrattar.
Bilen han har med sig idag, en Chevrolet Malibu, har han ägt sedan 80-talet. Men redan under uppväxten i Södra Sandby såg han bilens förra ägare köra runt med den.
– Det var inte min drömbil men den var i väldigt fint skick och jag fick den för ett bra pris. Sen är det väldigt roligt att känna till bilens historia och vem som ägde den innan mig. Idag när jag kör runt i byn frågar de gamla gubbarna ”Lever den ännu? Har du kvar den?”, säger Mats Grahn.
Saab-entusiasterna Agnetha Tygelmark, Stefan Tygelmark och Jan Ternerot.Bild: Patrik Renmark
I ett hörn lite längre bort sitter ett gäng Saab-entusiaster runt ett bord och pratar. Jan Ternerot från Bjärred sitter intill sin Saab 96 från 1963, en av många bilar av märket Saab som han har ägt under åren. Han berättar att det blivit totalt 26 stycken under åren av vilka han fortfarande äger fyra. Den första köpte han redan på 50-talet.
Just den här köpte han dock för sju år sedan och sedan dess har han varit på många Tisdagsträffar.
– Jag kommer hit i princip varje vecka. Det kommer så mycket folk och tittar på bilarna och man får höra så många historier som folk bär på, säger han.
Han berättar att han även har en alldeles ny Saab, en av de sista som producerades.
– Det var en stor sorg för alla här runt bordet när Saab gick i konkurs, säger Jan Ternerot.
Agnetha och Stefan Tygelmarks Saab v4 från 1970.Bild: Patrik Renmark
Bredvid honom sitter ytterligare två Saab-entusiaster, Agnetha och Stefan Tygelmark från Åkarp. Bilen som de har tagit med sig idag stod i en lada i närmare 15 år innan Stefan Tygelmark fick tag på den.
– Allting är original, det är ingenting som är utbytt, säger Stefan Tygelmark.
– Vi fick nyligen pris för finaste orenoverade bil, säger Agnetha Tygelmark. Vi har aldrig fått pris för någonting sådant så vi är jättestolta.
Träffarna pågår mellan 17 och 20 varje tisdag fram till den 17 september.
Det fanns lika många entusiastfordon som motorentusiaster på gräsfältet vid Vikingatider på tisdagen.Bild: Patrik Renmark
Tisdagsträffarna pågår från i början av maj till i mitten av september.Bild: Patrik Renmark
Gå till toppen