Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Kommunikationskoncern köper affärsområde från bolag inom Pågengruppen

Den nordiska kommunikationskoncernen Nonbye med kontor i Malmö förvärvar affärsområdet Skylt & Dekor från Pågenägda Systemtext.

Marcus Nydén är vd för Nonbye i Sverige som snart får svenskt huvudkontor i Malmö.Bild: Pressbilder: Volvo Lastvagnar, Nonbye och Carlsberg
Efter förvärvet uppges Nonbye bli en av de större aktörerna i branschen på den svenska marknaden med en budgeterad omsättning på närmare 90 miljoner kronor för visuell kommunikation. Det handlar närmare bestämt om design och tillverkning av fasadskyltar, butiksskyltar och reklam på fordon. Bland kunderna finns Volvo, Arla, Lego och Carlsberg.
– Vi ser väldigt ljust på framtiden i en bransch med extremt stor konkurrens. För två år sedan förvärvade vi ett bolag i Göteborg, och med vårt senaste förvärv fortsätter vi vår tillväxtresa på den svenska marknaden, säger Marcus Nydén, vd för Nonbye i Sverige.
Den familjeägda Nonbye-koncernen har huvudkontor och produktion i Danmark med 55 anställda, och finns även i Norge, Finland och Tyskland.
I Sverige huserar bolaget i Göteborg, Stockholm och Malmö där man inom kort ska skapa ett huvudkontor för koncernens svenska verksamhet som idag omfattar sammanlagt sex medarbetare.
Malmöbaserade Systemtext levererar dekor- och skyltlösningar är ett helägt bolag till bagerijätten Pågen, och har även kontor i Göteborg och Stockholm.
Nonbyes förvärv av Systemtexts affärsområde Skylt & Dekor med en omsättning på drygt 70 miljoner kronor omfattar ett tjugotal medarbetare inom projektledning, visuell kommunikation, grafisk design och försäljning.
Köpeskillingen hålls hemlig i affären som träder i kraft i början av augusti.
– Vi kommer att titta på en del effektiviseringar. Men huvudsyftet är att behålla samtliga medarbetare från Systemtext. De har fått frågan om att gå över till oss och vi hoppas att så många som möjligt kommer att tacka ja, säger Marcus Nydén.
Gå till toppen