Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Länsstyrelsen riktar allvarlig kritik mot överförmyndarnämnden

Det tog sju månader i stället för tre dagar innan familjen Qupis överklagande av överförmyndarnämndens beslut skickades vidare till tingsrätten. Länsstyrelsen Skåne riktar nu allvarlig kritik mot överförmyndarnämnden i Malmö för detta.

Fahri Qupi med sin bror Nuhi Qupi. I dag har den Gode mannen Göran Magnusson själv entledigat sig från uppdraget som God man för Fahri Qupi – efter att HD och Sydsvenskan begärt ut alla handlingar i akten hos Överförmyndaren.Bild: Lars Brundin
Familjen Qupi ville byta god man till sin familjemedlem Fahri Qupi. De var missnöjda med att den gode mannen Göran Magnusson över deras huvuden bestämt att Fahri Qupi skulle tas ifrån dem och flyttas till ett LSS-boende. ”Jag skriver detta brev till er med stor tyngd på mitt hjärta. Sedan 1992 har jag, tillsammans med min familj, tagit hand om Fahri” skrev brodern Nuhi Qupi till överförmyndaren då.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen